Caroline Fleming og Duchess Kate er ikke de eneste, der tyer til bee venom (se nedenfor). Også Victoria Beckham er stor fan. Men hvad er det, det gør på din hud? Og hvordan får man bistik ind i en creme? Ifølge eksperter er det lidt af en kompliceret proces. Man placerer en glasrude op ad en bikube og sender strøm igennem den, hvilket får bierne til at reagere ved at stikke. Giften bliver så indsamlet, renset og brugt i cremer og masker, der i øvrigt også indeholder Manuka Honey, som jeg skrev om for nylig (find det her). Når det kommer på huden, får du en prikkende fornemmelse, der sætter gang i mikrocirkulationen, og stimulerer produktionen af collagen og elastin, og dermed mindsker rynker i huden. En velkommen bivirkning er den særlige glød, som du får, når blodet strømmer til hudoverfladen. Jeg er ikke stødt på fænomenet herhjemme endnu, så du skal kigge efter cremer og masker i London eller på nettet.
Læs også En bivirkning
7 Kommentarer
Bitten Bønnelykke Warming
13. juli 2012 kl. 05:22Vent nu lige lidt!
Man giver altså bier strøm – for at få deres gift – og få pænere hud?!
Det lyder rent ud sagt som dyremishandling i mine øren! Nu har vi i mange år protesteret mod dyreforsøg af skønhedsprodukter, og så har en eller anden fundet på at stresse bier ved at give dem stød – for at vi kan få en prikkende fornemmelse på huden?
Helt ærligt. Det er ikke alene skørt, det er også synd for bierne. Et bistade er et helt lille velfungerende samfund, og der er ingen grund til at forstyrre det unødigt. Jeg holder mig i alt fald til de dyrevenlige produkter og håber, at andre gør det samme.
Det er muligt, at “Bee Venom” er den helt store hype, fordi diverse kendte kvinder bruger det, men lad os nu lige bruge den sunde fornuft!
Charlotte Torpegaard
13. juli 2012 kl. 10:14Kære Bitten,
Tak for din mail, og ja, historien lever ikke mange grænser for, hvad vi gør i skønhedens navn (jeg har lige læst om en stigende tendens til toe-slimming, som ikke har noget med dyr at gøre, men handler om, at vores tæer nu også er for tykke …). Når det er sagt, så er det ikke bierne, man giver stød, men selve pladen, der kommer til at ryste let, så bierne stikker. Hvorvidt det stresser dem, skal jeg ikke kunne sige, men jeg tænker, at det nok var blevet stoppet i så fald. I England er de meget fokuserede på bier og bistader, akkurat som du skriver, og du finder dem allevegne derovre, sågar på toppen af stormagasinet Fortnum & Mason. Læs mere her:
https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/en-bivirkning/2009/10/
Men jeg skal meget gerne lige holde et øje med tendensen.
Mange hilsner, Charlotte
Charlotte Torpegaard
13. juli 2012 kl. 10:16… og Bitten, måske dette i stedet er noget for dig – det er The Body Shops absolut cruelty-free makeuplinje, der er på hylderne nu:
https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/cruelty-free/2012/03/
Mange hilsner, Charlotte
Bitten Bønnelykke Warming
13. juli 2012 kl. 21:39Kære Charlotte.
Tak for dit svar. Lad os se, hvor tendensen bærer hen (og hvor vinden bærer bierne hen :-)).
Tak for linket til The Body Shop´s cruelty-free make-up linje. Jeg er allerede fan.
Med venlig hilsen Bitten.
Barbara Jørgensen
11. februar 2013 kl. 19:08Er det honning bier vi taler om?! When a honeybee stings, it can’t pull out the barbed stinger – so leaves it behind, along with its digestive tract, muscles and nerves.
Charlotte Torpegaard
26. februar 2013 kl. 15:05Kære Barbara,
Undskyld alt for sent svar – din kommentar var smuttet for mig. Jeg er helt sikker på, at det ikke er honningbier. Englænderne har en kæmpeforkærlighed for deres bier (der er sågar bistader på taget af et af deres mest prominente stormagasiner, Liberty), og det ville skabe ramaskrig. Jeg tør godt at love dig, at der ikke er nogen bier, der kommer til skade ved processen .
Mange hilsner, Charlotte
Pernille Torp
31. december 2018 kl. 11:10I disse tider hvor der er småt med bier pga menneskets brug af pesticider, så må vi passe godt på dem vi har tilbage. Jeg har læst om manuka honning og det er imponerende hvad honning kan bruges til på huden. Tak for at gøre opmærksom på denne honning. Gad vide om det er nødvendigt også at få gift på huden, når honningen i sig selv er så sund..