Jeg har lovet en del af jer at reposte den opskrift på bone broth som jeg selv har brugt engang. Den er helt tilbage fra 2016, hvor jeg første gang skrev om bone broth herinde på skønhedsbloggen, men opskriften er endnu ældre for den stammer fra de gode gamle dage, hvor kollagen ikke var noget, man fik på pulver, men brugte timer på at koge selv.
Bone broth – eller fond på dansk – er fuld af kollagen, mineraler som calcium og magnesium, og vigtige aminosyrer til krop og hud. Når benene simrer i timevis (nogle anbefaler helt op til 12 timer), bliver kollagenen i dem til gelatine, der – når du spiser det – holder huden fast, blød og elastisk. Det hjælper også med at lindre vores fordøjelseskanal og dermed reducere inflammation, en anden ældningsfaktor for huden, som vi taler meget om i øjeblikket.
Vil du kaste dig ud i det, finder du min yndlingsopskrift her.
Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilken kollagen du vælger at indtage. Det vidste din bedstemor allerede, da hun lavede sin fond og i virkeligheden er det den bedste form for kollagen, du kan få, hvis du sørger for gode, rene råvarer og masser af tålmodighed (vi taler op til 12 timer for at få alle de gode næringsstoffer med).
De færreste af os har dog tid til at stå og koge broth og derfor er kollagenpulver blevet så stort et hit, fordi det er let og du kan blande det i hvad som helst du ønsker (juice, vand, smoothie, champagne, mad, you name it). Vi har gjort os ekstra umage med at finde præcis det kollagenpulver til vores hylder, som svarer til din bedstemors opskrift.
Det synes jeg er lykkedes til fulde (og vi er heldigvis ikke de eneste, der mener det).
Ingen Kommentarer