Okay, jeg har flere cravings, men denne er en af de seneste. Yuzu. Den japanske citrusfrugt, der betegnes som en mellemting mellem en citron, en mandarin og en grapefrugt, men jeg synes nu at den er mere sofistikeret end det. Jo, man kan godt kalde en citrusfrugt for sofistikeret.
Den har været svær at få fingre i tidligere, men nu støder jeg jævnligt på den. Da der var japansk Sakura-festival på Langelinje i København, købte jeg mig fattig i Yuzu-te og små delikate, sprøde Yuzu-croissanter. Og forleden i Hamburg på en lille, og meget populær, asiatisk restaurant i Bacarstrasse, fik jeg den bedste Yuzu-lemonade med perfekt brus.
Det er i øvrigt ikke udelukkende for smagens skyld, at du skal kaste dig over Yuzu. Den lille fine citrusfrugt hævdes at mindske inflammation, styrke immunforsvaret og endvidere være såkaldt ‘mood boosting’ – duften siges at være terapeutisk og stressreducerende (sidstnævnte vil mange kunne have glæde af her op til ferien).
Hvis du ikke har smagt Yuzu, så gør dig selv den tjeneste at holde øje med den og slå til, når den er der. Den kan være lettere at støde på i udlandet, så hold øjne og ører åbne, hvis du skal ud at rejse. Her og nu kan du starte med den fine økologiske tandpasta fra Lebon, som vi har på hylderne – den med Yuzu, Ylang Ylang og perfekt afstemt mynte (den kommer i den fineste lille travelbox med to andre Lebon-favoritter her). Og jo, det er ren, naturlig Yuzu, der er i tandpastaen, så start dagen og ferien med et velgørende ‘mood boost’.
2 Kommentarer
Tina Ramussen
8. juli 2019 kl. 19:14Har du prøvet at tage et yuzu bad? Det er mest en vinter-ting i Japan men det er ligeså dejligt om sommeren. Læg hele eller halve frugter i det varme vand, eller blot skallerne, det er så skønt 🙂
Charlotte Torpegaard
8. juli 2019 kl. 23:27Kære Tina,
Nej, det har jeg aldrig prøvet – det lyder dejligt. Jeg har badet i både te og mælk, men aldrig i yuzu.
Tak for tip. Det er hermed også givet videre.
Mange hilsner, Charlotte