Flere af jer nævner det som jeres yndlings-superfood. Det lille sunde brasilianske acai-bær som har vundet indpas i både vores kost og skønhedspleje de seneste år, ikke mindst for sit ekstraordinære indhold af antioxidanter, vitaminer, mineraler foruden kostfibre, omega-3, omega-6 og omega-9. På skønhedsfronten er jeg ret glad for Rudolph Cares Acai Body Balm, som er eminent til tør vinterhud (og til gravide maver, hvis du skulle være i besiddelse af sådan én. Det har jeg skrevet om i min Yummy Mummy-skønhedsbog. Hent et gratis kapitel her, hvis du ikke allerede har gjort det), mens jeg på kostsiden jeg brugt frysetørret acaipulver i min mad og på min yoghurt lige siden AcaiAcai-drengene første gang introducerede mig til det (jeg kan varmt anbefale opskrifterne på deres hjemmeside her – især smoothien og wraps). Nu har de også forført mig med deres sunde økologiske juicer uden pasteurisering, tilsætningsstoffer, smagsforstærkere eller koncentrat. Blot den rene flydende juice af appelsiner og acaibær. Dem får du i øvrigt serveret, hvis du har købt billet til forfængelighedseventen på Kurhotel Skodsborg den 11. november. Så glæd dig! (og har du ikke billet, så har vi stadig få pladser tilbage her. Jeg kan afsløre, at der både er spa-adgang og virkelig fine Karmameju-goodiebags).
Skønhed
Ingen superfoods uden acai
Forrige indlæg
Det er jeres fortjeneste
Næste indlæg
Og så var der bipollen
6 Kommentarer
Ane Jensen
27. oktober 2014 kl. 11:23Hej Charlotte. Jeg tror, at mange gravide læser med her. Til info må gravide ikke spise upasteuriserede ting. Det er forbundet med øget abort-risiko. Mvh Ane
Charlotte Torpegaard
27. oktober 2014 kl. 11:37Hej Ane,
Tak for din vigtige kommentar. Jeg undgik som udgangspunkt selv de såkaldt ‘bløde’ oste (for det meste), da jeg var gravid, fordi de er lavet på upasteuriseret mælk, der har en risiko for Listeria. Typisk er de oste, du finder fra danske producenter dog Listeria-fri, så helt i askese behøver man altså ikke at leve, med mindre man har det bedst med det. Det samme gælder, når det kommer til danskproducerede friske juicer på køl, der ifølge mine kilder er helt sikre at drikke, herunder Acai-juicen, hvis man skulle få lyst til den.
Det er absolut en personlig sag, hvor ens grænse går, når man er gravid. Men det skal retteligt siges, at upasteuriseret juice i sig selv ikke giver øget abort-risiko. Men spiser eller drikker man noget (upasteuriseret), der indeholder Listeria-bakterien (typisk fra udlandet eller hvis du snupper en friskpresset juice, der står i længere tid på rad og tag selv-række uden låg), så kan det have en betydning for graviditet og foster. Det er vigtigt lige at understrege.
Mange hilsner, Charlotte
tina nymann
27. oktober 2014 kl. 12:39Sjovt, som vi får øjnene op for bær’s gavnlige effekter på kroppen – endelig, når nu urfolket har vidst det i tusindvis af år, ikke?
Charlotte Torpegaard
27. oktober 2014 kl. 12:58Jo, Tina, men er det ikke altid sådan. Næsten hver gang jeg får præsenteret en ingrediensnyhed indenfor skønhedsverdenen, så bunder den i urgammel viden.
Mange hilsner, Charlotte
Kalman
30. november 2014 kl. 04:37Har aldrig smagt Acai bær, men ser nu lækkert ud den juice
Charlotte Torpegaard
30. november 2014 kl. 09:22Det kan varmt anbefales, Kalman – men pas på, den er vanedannende!;)
KH Charlotte