Lad os lige blive ved kærligheden og nydelsen lidt endnu. Hvis du holder vinterferie hjemme (og er så heldig at have vinterferie i det hele taget) er varm kakao måske på din to do-liste. I så fald vil jeg ile med opskriften på min egen yndlingskakao, der lige præcis har dét ekstra twist, der tager den fra varm kakao til … udsøgt nydelse. Oven i købet af den sunde slags med gode krydderier, mørk chokolade, manuka og mandel.
Du skal bruge følgende:
1 dåse kokosmælk, 2,5 dl mandelmælk, 1/4 dl hollandsk kakao, 1/3 dl Activist Manuka (jeg bruger 300 MGO+ eller 850 MGO+), 50g 70% Valrhona chokolade, 1 knivspids chiliflager (eller to hvis du foretrækker), 1 kanelstang og 2 stjerneanis.
Opvarm kokosmælk og mandelmælk ved medium varme til de er helt blandet sammen. Tilføj kakao og Manuka-honning og pisk godt sammen. Inden kakaoen når kogepunktet tilføjer du chokolade og krydderier. Pisk til chokoladen er helt smeltet. Lad simre ved lav varme i 10 minutter eller til kakaoen har taget god smag. Hæld i en opvarmet kop og husk at si krydderierne fra.
Enjoy.
Ingen Kommentarer