Efter åndedræts-slash-healer-sessionen med Dominique Lonchant sagde Dominique til mig, at jeg skal huske altid at reagere på mine første impulser, og måske er det lidt at overtolke, men lige nu har jeg en stærk impuls for disse franske makroner (hvis du følger denne skønhedsblog jævnligt, vil du vide, at jeg har en helt særlig forkærlighed for franske makroner), som jeg netop har fundet opskriften på på Imedeens hjemmeside. De kalder det skønhedskost udviklet af den Michelin-kokken Guy Martin fra den berømte pariser-restaurant Grand Vefour. Ifølge opskriften tager de ikke mere end en halv time at lave, så du kan lige nå det til søndagsteen. Forberedelse: Si 250 g flormelis og 250 g mandelmel sammen. Varm 250 g sukker og lidt vand op til 120 grader. Pisk 100 g æggehvider stive, og tilsæt det varme sukker lidt ad gangen. Bland resten af æggehviderne (i alt skal du bruge 6 æggehvider) med mandelmel og flormelis, og bland det hele sammen med en spatel, til dejen får en smidig konsistens. Lav små kugler af dejen (på størrelse med en 10-krone) med en sprøjtepose på bagepapir. Bank bagepladerne let for at fjerne eventuelle luftbobler. Lad stå i 15 minutter, så dejen kan stivne. Tilberedning: Bag makronerne i en forvarmet ovn – 150 grader – i 10 minutter. Bring i mellemtiden 250 g piskefløde og 10 g hvid te i kog. Si blandingen gennem en finmasket sigte, og hæld den over 250 g hvid chokolade. Stil til afkøling. Servering: Tag makronerne af bagepapiret, mens de stadig er varme. Pisk ganachen af hvid te og chokolade, og pynt makronerne med den. God søndag!
Ingen Kommentarer
Nora
21. marts 2010 kl. 19:53det skal prøves!
Christiane
21. marts 2010 kl. 23:17Har lige hørt fra selveste La Glace bageriet, hvor kompliceret det er at lave dem selv. Så jeg tror bare jeg henter et elegant kasse derinde. 🙂 Så er der også mere tid til at læse skønhedsblog 😉
Charlotte Torpegaard
21. marts 2010 kl. 23:25Kære Christiane,
God pointé – især dét med mere tid til at læse skønhedsblog!;-) Lad dig evt. inspirere lidt af La Glace fra et tidligere indlæg her: https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/modemakroner/2010/02/
Mange hilsner, Charlotte
Christiane
22. marts 2010 kl. 00:40Ja de er bare fine. Jeg har også været så inspireret af det søde denne uge at min blog om digitale trends pludselig kom til at handle om kager. Tjek lige http://but-why.dk/trends/træk-stikket-og-spis-en-kage
Nina
27. marts 2010 kl. 14:34C’est bon les macarons 🙂 Fik de bedste hjemmelavede makroner igår aftes, tilpas søde og lidt seje og som fylder én med skønhed indefra!
Charlotte Torpegaard
29. marts 2010 kl. 10:45Kære Nina,
Tak for kommentar og ikke mindst tilbagemelding. Det lyder som en dejligt forskønnende aften, og din anbefaling er hermed givet videre.
Mange hilsner, Charlotte
Lotte
10. august 2010 kl. 21:59De bedste macrons finder man i Magasin ved deres chokolade afdeling :))De er fra Exclusive Pastries og laves af dessertkokken fra Era Ora. Hmmmmm de er fantastiske!!! Se ogsaa mere paa hans fine hjemmeside http://www.exclusivepastries.com – kagerne er super elegante…