Det forlyder, at Lancômes berømte signaturlogo med rosen blev til, fordi husets grundlægger Armand Petitjeans kone Nelly mere end noget elskede at tilbringe tid i sin rosenhave. Da Armand Petitjean præsenterede sine første parfumer nogensinde på verdensudstillingen i Bruxelles i 1935 – de hed noget så fint som Balafre, Peut-Être og Mille & Une Rose – var det selvfølgelig også med rosen som omdrejningspunkt, og det har det været lige siden, hvor rosen optræder på alt lige fra kampagner til rosenprægede blushes. Og så optræder den ikke mindst i Lancômes absolut luksus-creme Absolue L’Extrait i en helt særlig form. Den er nemlig – ta da – fermenteret (og det afslutter jo så fint mine sidste par indlæg om probiotika og fermenteret yoghurt), for ja, det er ikke kun din kost, der har godt af en fermentering. Her dyrkes den særlige Lancôme-roses celler nemlig i et lukket næringsrigt miljø i 10 uger ved hjælp af en særlig, patenteret fermenteringsproces, der kaldes Fermogenesis, der udelukkende bruges til omtalte Absolue L’Extrait. Nu lover jeg ikke at skrive mere om fermentering (ikke lige nu i al fald, men du slipper nok ikke helt i fremtiden, for det er en på alle måder spirende proces).
Hold øje med
Fermenterede roser til huden
Forrige indlæg
Til morgenmad hos Thomas Rode
Næste indlæg
Halvfjerdserne er over os
Ingen Kommentarer