Selv om du spiser sundt, drikker masser af vand og i øvrigt følger alle rådene her på skønhedsbloggen, så kan de fleste fleste af os stadig have brug for en hjælpende hånd til at lysne huden under øjnene.
Du kender helt sikkert allerede kultconcealeren Touche Èclat, som Yves Saint Laurent lancerede i 1991. Det var verdens første lysreflekterende makeup, der på forunderlig vis lyste øjne og ansigt op, og hurtigt fik den fast plads i makeuppungen hos makeupartister, stylister, modeller og skønhedsredaktører verden over (vidste du i øvrigt, at der også er lanceret en Touche Éclat til mænd?). Det er stadig et af verdens mest solgte makeupprodukter.
En anden populær concealer kommer fra makeupartisten Bobbi Brown, der hurtigt fik en stor fanskare, da hun lancerede en gultonet concealer som det bedste til at lysne det mørke område under dine øjne og få dig til at se ud, som om du har fået dine otte timers søvn, selv om du kun har fået fem.
Skal du dække mørke rande med concealer, så husk i øvrigt også huden på næseryggen lige ud for den inderste øjenkrog. Den er ofte lige så mørk som området under øjnene, og lidt velplaceret concealer kan gøre en kæmpeforskel for dit udseende.
Ingen Kommentarer
Alice
8. februar 2010 kl. 09:09YSL – my favorite!
Karen B.
8. februar 2010 kl. 15:17Kære Charlotte,
Vil lige gøre det klart, at Touche Éclat ikke er en consealer men en highlighter:
http://www.yslbeautyus.com/make-up-complexion-concealer/c38_40_45/p141/touche-eclat-radiant-touch/product_info.html
Ellers tak for en skøn blog:o)
Emma
8. februar 2010 kl. 21:11Hvor meget koster YSL concealeren/highlighteren? 😛
PS: Faboules blog! 😀
Karen B.
8. februar 2010 kl. 22:44Kære Emma,
Den koster ca. 250 kr-
Charlotte Torpegaard
8. februar 2010 kl. 23:03Kære Karen,
Du har helt ret i, at Touche Éclat fungerer som en highlighter, og den kan som få andre produkter lyse ansigtet op, hvis du bruger den rigtigt. Faktisk i en sådan grad at den danner den baggrund for en hel generation af lysreflekterende makeupprodukter. Men den er også en concealer, der – foruden den helt neutrale – fås i tre forskellige farver til at matche forskellige hudtoner. YSL kategoriserer den selv som en concealer, også i det link, du har sendt, hvis du kigger ude i venstre side. Og det er da dejligt at vide, at den kan begge dele. Måske det er derfor, makeupartisterne kalder den for en tryllestav.
Mange hilsner, Charlotte
Astrid
9. februar 2010 kl. 11:00Touche Eclat fungerer ikke godt som concealer. Hvis du har meget mørke rande, kan du lige så godt spare dig besværet. I øvrigt skal concealeren aldrig nogensinde være lysere end din hudfarve – jeg forstår ikke hvor det dér med at lysne kommer fra. Det ser så kunstigt og tydeligt ud.
Nogle gange er en concealer bare ikke nok – jeg har haft stor glæde af Bobbi Browns Corrector. Correctoren ligner en concealer, men er det ikke. Den er lyserød/laksefarvet, hvilket får den blålige farve under øjnene til at forsvinde. Men der skal stadig concealer (gultonet!) over for at dække de mørke områder. Det lyder af meget med to produkter, men det er super effektivt hvis man er meget mørk under øjnene.
Christina
9. februar 2010 kl. 11:37Er vinderne af de lækre foundations egentlig fundet?
Charlotte Torpegaard
9. februar 2010 kl. 12:11Kære Christina,
De 20 heldige vindere af Clinique Even Better Makeup er udtrukket, og vinderne har fået direkte besked. Vi skriver altid en tilføjelse til indlægget, når vinderne er udtrukket (samt vindernavnene, hvis der ikke, som i dette tilfælde, er rigtig mange). Du finder det her:
https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/vind-2/2010/01/
Mange hilsner, Charlotte
Charlotte Torpegaard
9. februar 2010 kl. 12:13Kære Emma,
YSL Touche Éclat koster 275 kr. i butikkerne herhjemme.
KH Charlotte
Karen B.
9. februar 2010 kl. 13:20Kære Astrid,
Dejligt endelig at møde en, der kender til Bobbi Browns correctors;o)
Bobbi Brown har en teori om, at gullige nuancer/undertoner i foundations er klædeligt til stort set alle hudtyper. Men hun indrømmer dog også, at der er undtagelser og har derfor også lavet farver i foundations, correctors og concealers med blålig nuancer/undertoner. Men du har helt ret i, at farven på correctors altid skal være lysere end den farve concealer, der kommer ovenpå.
Har du forresten læst nogle af Bobbi Browns makeup-bøger – de er ret spændende:
http://www.amazon.com/Bobbi-Brown/e/B000APKTCY/ref=sr_tc_2_0?qid=1265714233&sr=1-2-ent
Karen B.
9. februar 2010 kl. 13:34Kære Charlotte,
Jeg tror bare, YSL har sat Touche Éclat under rubrikken Concealer, fordi de så i givet fald skulle laven endnu en rubrik, der hed highlighter. Og i beskrivelsen af Touche Éclat står der ingen steder, at den skal bruges til direkte at dække noget – den skal highlighte! Jeg prøvede den selv, da den lige kom frem, og den er ikke god til at dække urenheder, farveforskelle, ar etc. Men den er mægtig god som highlighter under f.eks. trætte øjne. Og den kommer nu i 4 forskellige farver – i starten var der kun i 1 farver!
Jeg ved godt, at jeg er emsig, men der er i Danmark bare blevet skrevet SÅ meget gennem tiden om Touche Éclats fantastiske evne som concealer – men det ER altså en highlighter;o)
Karen B.
9. februar 2010 kl. 13:51Hej Igen,
Jeg har lige talt med en fra Loréal, som distribuerer YSL i Danmark, for nu måtte jeg bare have et entydigt svar mht. Touche Éclat ;o)
Hende jeg talte med sagde, at Touche Éclat i markedsføringsmaterialet – både det engelske og det danske – var omtalt som en highlighter, men at den også kunne bruges som en let concealer. Dog var vi begge enige om, at den ikke var velegnet til at dække ar, modermærker, karsprængninger eller andre ting, som kræver mere dækning. Loreál lovede, at de ville få rettet op på det danske markedsføringsmateriale, så omtalen af brug var mere tydelig.
Charlotte Torpegaard
9. februar 2010 kl. 16:33Kære Karen,
Ja, der er ikke noget som skønhedsprodukter, der kan få folk op ad stolene;-) Jeg er fuldstændig enig i, at Touche Éclat ikke er velegnet til at dække andet end mørke rande. Personligt er jeg glad for den til det formål, netop fordi den er let og det ser naturligt ud. Mere dækkende produkter giver ofte det modsatte resultat, nemlig at partiet omkring øjnene bliver ‘tungt’ og har du tendens til linjer og kragetæer, så bliver ofte tydeligere.
Derfor er det også vigtigt at vide, at der findes to slags concealere: dem, der er beregnet til at lysne eller dække mørke rande under øjnene, og dem, der er beregnet til at dække urenheder. Sidstnævnte har typisk samtidig en lidt udtørrende effekt, som du nødig vil overføre til huden under øjnene. Personligt foretrækker jeg klart at bruge mineralmakeup til at dække eventuelle ar, modermærker, farveforskelle og urenheder – i mine øjne bliver det langt mere naturligt.
I øvrigt havde jeg på et tidspunkt fornøjelsen af at interviewe føromtalte Bobbi Brown – jeg skal se, om jeg kan finde det frem til jer. Hun er jo en slags concealer-queen og hendes personlige concealer-favorit er Creamy Concealer Kit, som er det produkt, jeg har vist på billedet i indlægget. Den består af en cremet concealer og en let pudder, som bruges ovenpå.
Mange hilsner, Charlotte
Karen B.
9. februar 2010 kl. 19:03Kære Charlotte,
JA, jeg eeeelsker også mineralfoundations;o) Og f.eks.laver i.d. Bare Minerals også en concealer – Multi-Tasking Concealer- som er helt fantastisk til at dække ar, urenheder,karsprængninger etc., så det ser helt naturligt ud. Men ja, Bobbi Browns Creamy Concealer Kit er også rigtig godt.
Hvor er du heldig, at du haft fornøjelsen af at møde Bobbi Brown – hun har været min makeup-helt i årevis:o) Glæder mig til at læse interviewet, hvis du kan finde det.
Maria S
27. juli 2010 kl. 19:27Hej Charlotte!
Tak for en super lækker bog, som da også bare blev slugt på en gang, og siden brugt som en praktisk opslagsbog! :o)
Jeg var i matas her den anden dag fordi jeg ville anskaffe mig en Touche Èclat – jeg blev dog bare lidt forvirret da kvinden fra matas begyndte at snakke om at de forskellige nuancer også havde forskellige virkninger? Da jeg er mest ude efter den highlight’ende effekt, var det No 1 jeg skulle have (sagde hun). Jeg er dog lidt mørkere og ville nok nærmere vælge No 2 eller måske endda No 3, hvis jeg dømte ud fra farven.
Men kan det virkelig passe at de forskellige “Numbers” har forskellige funktioner?
Kærlig hilsen
Maria
Charlotte Torpegaard
30. juli 2010 kl. 07:50Kære Maria,
Tak for din hilsen. Jeg er rigtig glad for at høre, at min skønhedsbog gør dobbeltgavn!
Jeg forstår godt, at der kan være lidt forvirring omkring Touche Éclat. Oprindeligt fandtes kun No. 1, der er den highlighter, som makeupartister, stjerner og alle mulige andre har som en fast bestanddel af deres taske. Den dækker en lille smule, men hovedformålet er highlight, altså at få huden lyst op. Da den netop ikke dækker, kan den bruges af alle hudtoner, så den kan du sagtens vælge. Det er typisk den, jeg selv har i tasken.
Siden kom en efterspørgsel på en lidt mere dækkende effekt, og YSL kreerede to versioner mere, med forskellige dæktoner. Hvis du gerne vil dække fx tydelige mørke rande under øjnene, kan du vælge den af de to, der bedst matcher din hudtone. Husk at det under alle omstændigheder altid er en god idé at vælge en concealer i en tone lysere end din egen hudfarve, så hvis du er i tvivl om No. 2 eller No. 3, så skal du nok vælge No. 2.
Men bed evt. om at få lov at prøve produktet i butikken. Så kan du duppe No. 1 under det ene øje og No. 2 under det andet. På den måde kan du hurtigt se, hvad der fremhæver din hud bedst.
God fornøjelse!
Mange hilsner, Charlotte