Inden jeg skriver lidt mere om collagen, som er en langt vigtigere byggesten i din hud, end du måske lige tænker over, så vil jeg gerne lige afslutte den lille ‘Skin Food’-kavalkade med Helena Rubinsteins kloge ord om hvad der er sundt for os. “A good diet is like a glamourous woman. It must have style, color, excitement and impeccable taste”. Sådan lød det fra skønhedsdronningen allerede tilbage i 1930′erne, hvor hun udgav bogen ‘Helena Rubinstein’s Famous Diet – Food for Beauty’. Den legendariske Madame forstod, at en krop, der føles lige så godt som den ser ud, er resultatet af en sund og varieret kost. Hun vidste, at usund mad skaber en usund og uattraktiv krop, som hun kaldte det. Men mindst lige vigtigt kendte hun balancen. For, som hun skrev, så skaber kedelig, uinteressant mad en kedelig, uinteressant person. En stram person i værste fald.
Det er dét, vi i dag kalder ‘eating well’ – en tendens, der er godt på vej til at slå slankekure, detoxes og forsagelser af pinden. For hey, hvem vil være stram på den dårlige måde?!
6 Kommentarer
Anette Ninon
8. marts 2016 kl. 11:35Kære Charlotte, jeg tror du har fat i det helt rigtige, vi skal spise udelukkende noget der gør noget godt for os.
Charlotte Torpegaard
8. marts 2016 kl. 21:34Kære Anette, derfor snuppede jeg også lige en god kvalitets-is her til aften;) – jeg var nødt til det efter at have uploadet billedet.
De bedste hilsner, Charlotte
HeLene
8. marts 2016 kl. 22:02Det kan også blive stramt hvis dieten eller attituden er for stram, lige som du er inde på. Derfor snupper jeg lige nogle flydende antioxidanter med rød farve til at afslutte al min bone-broth, salat, matcha og acai. De’t balance!
Og hvis det var af interesse kunde din næste is let blive lavet af cashew-nødder, kakao og agave sirup (google bare “raw cashew icecream”)…. Heldigt nok er den uden bone-broth! =)
Charlotte Torpegaard
9. marts 2016 kl. 08:58Hvad er det for flydende røde antioxidanter, HeLene? Og tak for is-input. Lige min is skal der rigtig meget til at røre ved (jeg har prøvet alle mulige varianter med avokado og hvad ved jeg, og det smager bare aldrig rigtigt i min mund), men din version lyder nu lækker.
Mange hilsner, Charlotte
HeLene
9. marts 2016 kl. 15:36Rødvin, kære Charlotte! Franske kvinders skønhedselixir?? 😉 Skål!
Ja, men cashew is er den mest letsmelte af raw-food-nice-creamsene, så jeg synes bestemt du skal prøve, jeg har snydt mange is-spisere med min som jeg laver free-style uden opskrift. Find en opskrift med kun cashews, agave, kakaopulver, ren vanille og vand og bliv overrasket hvor cremet og god den er om den bliver godt blendet! Husk at sætte cashewnødderne i blød i 2 timer før (men ikke for længe heller så de opløses for meget-så klistrer det). Har du en ismaskine er det bedst men jeg laver også pind is af det! It rocks!
Charlotte Torpegaard
11. marts 2016 kl. 10:18Jeg tester, HeLene. Tak for input;)