Hjemme hos os er ‘toppings’ et hit, altså alt det man kan komme ovenpå sin mad, så den bliver lige præcis som man gerne selv vil have den. Især toppings til morgenmaden hitter hos min 4-årige (og hos os andre). Vi har en bakke med alskens sager lige fra rosiner, frysetørret havtorn og blåbærpulver til quinoa pops, vanillekorn, honning og frugtkompot, der ryger ind på bordet uanset om morgenmadsmenuen står på grød, skyr eller brød. Og så er det ellers bare at gå i gang (jeg lover, at det gør måltiderne så meget hyggeligere og sjovere, og at ingen smagsløg eller sanser får lov at kede sig. Oven i købet tager det kun et øjeblik). Senest har vi fået en gevaldig hang til ‘baobab’-pulver – en afrikansk superfruit berømt for sit store indhold af både antioxidanter, C-vitamin, B6, calcium, thiamin og fibre, og som i Storbritannien er blevet en af de bedstsælgende superfoods overhovedet. I Afrika går baobab under navnet ‘tree of life’ og ‘the feel good fruit’ for sin evne til at styrke hud, hår og generel sundhed. Det er da ikke den værste måde at starte sig dag. Skulle du få lyst til at tilføje lidt ‘feel good fruit’ til din dag, så fås det hos helsekosten.
Ilovebeauty tips
#4 Om toppings – eller om at snuppe en bid af ‘the feel good fruit’
Forrige indlæg
#3 Få glødende sommerhud med en hudfaste
Næste indlæg
#5 Kropsideal? Stærk, tak!
6 Kommentarer
Tina J.
5. juli 2015 kl. 20:50Lyder godt, hvordan er smagen ( sådan nogenlunde ) ? Må jo forny mig, her er det kun det sædvanlige med mandler osv
Metteline Lykke
5. juli 2015 kl. 23:25Uhm, ja Baobab er godt! Skifter lidt mellem baobab, acai og kanel som ekstra topping sammen med chia, mandler, blåbær, havtorn og goji 🙂 Baobab smager lidt syrligt, som grape, Tina J..
Charlotte Torpegaard
6. juli 2015 kl. 12:50Kære Tina,
Det er nemlig altid godt med inspiration til fornyelse (jeg elsker, når jeg får tilsendt nyheder, som jeg måske ellers aldrig ville have tænkt på). Smagen er ganske rigtigt, som Metteline skriver nedenfor, frugtagtig og lidt citrus.
Det smager også godt i smoothies.
Mange hilsner, Charlotte
Charlotte Torpegaard
6. juli 2015 kl. 12:51Uhm, Metteline, det lyder som en god kombi (selv om jeg ikke er den store goji-fan – på en eller anden måde er de bare lidt for tørre til mig. Lægger du dem i vand?).
Mange hilsner, Charlotte
Metteline Lykke
6. juli 2015 kl. 13:51Jeg var faktisk heller ikke til gojibær de første par gange.. Men nu havde jeg jo købt dem og de skulle jo være så sunde.. 😉 Nu kan jeg godt lide dem på/i skyr og a38, hvor de jo bliver mere bløde, men jeg kan fx ikke spise dem som snacks – de skal blandes sammen med noget. Jeg kan i øvrigt heller ikke lide rosiner.. Glade hilsener, Metteline
Charlotte Torpegaard
8. juli 2015 kl. 08:35… jeg kender flere, der blender goji-bær i deres smoothies. Det er lidt samme effekt. Jeg giver dem en chance til;)
Mange hilsner, Charlotte