En af grundene til at vi elsker ferie er, at det giver os mulighed for at komme lidt udover den daglige trummerum. Der er overskud til at gøre tingene på andre måder og til at tænke over, hvad vi kan gøre anderledes i hverdagen. Jeg var heldig engang at møde Alain Passard, den berømte franske Chef, der revolutionerede vores syn på mad med sit gourmet-vegetar-køkken og blandt meget andet står bag den velansete restaurant l’Arpège i Paris (hvor han i øvrigt laver en mean broccoli-risotto). Han introducerede maden ved at fortælle om, hvordan han bruger især madlavning og sin køkkenhave til at holde sig inspireret. Men også rejser. For nøglen til at undgå hverdagstrummerum og -træthed, ifølge ham, handler om at genlære at gøre ting, der gør dig glad. En ferie er en eminent måde at minde sig selv om netop dét. Måske rejser du til nye lande, møder nye mennesker og spiser mad, du ikke har smagt før. Altsammen noget der kan ruske lidt op i paragrafferne. Du kan også følge med herinde, hvor jeg altid forsøger at ruske lidt op i skønhedsparagrafferne (en Glow Pop, anyone? Eller hvad med selvbruner-sheetmasks?), og de er mindst lige så vigtige som de øvrige elementer.
Skal du i øvrigt til Paris, så find mine yndlingssteder lige her. Udover l’Arpège, naturligvis.
Ingen Kommentarer